Premis i Convocatòries: EL PATI DE LA LLOTJA

Premis i Convocatòries

Premis: EL PATI DE LA LLOTJA

El Pati de la Llotja és un espai de nova creació que s’emmarca dins el festival EMERGENT-LLEIDA 2010 i, més concretament dins les jornades Nice To meet You. Un meeting point que el que pretén és establir intercanvis i generar xarxes i sinèrgies entre els artistes/fotògrafs emergents en tant que creadors i, els comissaris, els festivals, les galeries o les editorials. El Pati de la Llotja és l’espai que proposa el festival Emergent-LLeida per a que puguis donar a conéixer el teu treball inclús més enllà del propi festival.

En aquest sentit, el festival apadrinarà cada any, mitjançant una convocatòria pública internacional, un seguit d’artistes emergents -una trentena- oferint-los un espai físic en el PATI DE LA LLOTJA i un de visrtual a la web d’EMERGENT-LLEIDA on puguin mostrar el seu portfoli als agents del sector de l’art que el festival convocarà específicament.

FASE 1. Presentació de treballs.

Drets de participació en la Fase 1

Gratuït

Qui pot participar

Qualsevol artista/fotògraf que es consideri emergent, de qualsevol país i sense limit d’edat.

Els treballs a presentar

S’ha de presentar una sèrie de entre 15 i 20 fotografies en format digital englobades en un únic tema.

Com enviar els treball

Els treballs s’enviaran a través del web del festival.
Abans d’enviar els treballs cal omplir el formulari (web del festival, apartat premis).
Seguidament es podran pujar les fotografies una per una amb les següents condicions tècniques:
Les fotografies no podran superar els 1000 píxels pel costat més gran.
Cada fotografia no podrà pesar més de 900 KB.
Les fotografies s’enviaran amb el perfil RGB (1998) incrustat.

Termini de presentació dels treballs

El termini per a presentar els treballs finalitzarà el dia 12 de setembre de 2010.

Qui farà la selecció dels autors que assistiran al Pati de la Llotja

L’equip del fanzine 10×15 és el responsable de fer la selecció de treballs i autors finalistes que participaran al Pati de la Llotja.

FASE 2. Dels treballs seleccionats

Els autors que hagin estat seleccionats hauran d’estar presents a Lleida els dies 21 i 22 d’octubre de 2010. Allí disposaran d’un espai per mostrar els seus treballs als visionadors del Pati de la Llotja i al públic assistent a la vegada que optaran als diferents premis vinculats a aquesta activitat.

Els autors portaran les fotografies impreses a una mida de 30×40 cm sense montar, ja que l’organització els hi facilitarà una capsa contendor amb unes carpetes de protfoli per ensenyar els treballs. Podran adjuntar tot alló condierin necessari per tal de complementar el treball exposat.

Drets de participació: 69 €

Els artistes seleccionats hauran d’abonar al festival l’import de 69 € en concepte de participació en aquesta activiat. L’organització es posarà en contacte amb els seleccionats i aquests hauran d’abonar els diners en un termini màxim d’una setmana. (Aquest import no inclou ni allotjaments, ni dietes ni viatges).

Visionadors i programadors

Algunes de les persones que ja han compromés la seva participació com a visionadors dels treballs: Christian Caujolle (Fundador de l’agència VU i director del festival de fotografia de Cambotja), David Balsells (Fundació Forvm), Mariona Fernández (Talleres Islados), Vicenç Boned (Galeria Tagomago), Jordi Bernadó (Fotògraf), Antoni Jove (Centre d’Art la Panera), Maria Cerezo i Emma Llensa (Carpaccio Maganzie), Joana Hurtado (Crítca de La Vanguardia i comissaria independent), Joaquim Ruiz (Galeria H2O), Fernado Peracho (Galería Valid Foto), Roser Xandri (Galeria Espai Cavallers), Júlio Álvarez (Galería Spectrum Soto), Maribel Nadal (Galeria UNA –París), Andrea Algueró i Héctor Velázquez (EFE24), Ricardo Juarez (Revista News-Papers), Tatiana Kourochkina (Galeria TK, BCN), Gustavo i Ángela Alemán (Galeria Gatos de Marte de Múrcia), Pedro Vicente Mullor (professor visitant de teoria de la fotografia de la Universidad UCA, Farnham (Reino Unido) i co-director del postgrau de fotografia de l’Escola Elisava de Barcelona), Pablo Pérez Losada (responsable àrea de fotografia Centre Cívic Can Basté), Laura Clemente (Galeria d’art: La Pan, Barcelona / Pantocrator Gallery, Berlín), Sílvia Omedes (directora Fundació Photographyc Social Vision), Jesús Micó (fotògraf i responsable de programació de la sala KURSALA de la Universidad de Cádiz), Glòria Picazo (Directora del Centre d’Art La Panera), Núria Gras (directora de tallers i seminaris La Magistral), Manel Úbeda (fotògraf, professor i co-fundador de La Magistral), José Manuel Macrillante (The Private Space Books), Silvia Giorgetti (The Private Space Gallery), equip de Piel de Foto, Cecilio Puertas Herrera (PA-TA-TA. Festival de Fotografía Emergente de Granada), Moritz Neumüller (Comissari independent, ha estat director de Loop’08 i dirigirà l’European Master of Fine Art Photography del IED Madrid), equip del fanzine 10×15 i més…..…Aquesta llista és oberta i s’hi aniran afegint altres persones.

Espai web per als artistes seleccionats

Els artistes seleccionats al Pati de la Llotja disposaran d’un espai específc en la web del festival amb l’objectiu de donar a conéixer la seva obra més enllà del propi festival. Aquest espai estarà visible mentre el festival estigui actiu i qualsevol persona interessada en la recerca de nous talens en podrà consultar la informació. Aquest espai el podreu trobar al menú principal de la web del festival en el submenúl: Artistes.

ELS PREMIS

A més de tenir la oportunitat de mostrar àmpliament la seva obra, els autors seleccionats al Pati de la Llotja optaran als següents premis:

1. Premi 10×15
Els comissaris de l’equip del Fanzine 10×15 seleecionaran aquells autors i treballs que considerin necessaris per confeccionar un número especial del fanzine i que es publicarà on-line en col·laboració amb el festival. http://www.10por15.net/

2. Quaderns editats per The Private Space Books
Entre 5 i 6 autors presents al Pati de la Llotja seran seleccionats i se’ls editarà la seva obra en uns quaderns (llibre) que editarà The Private Space Books i que es presentaran a Barcelona durant el juliol de 2011.

3. Exposició col·lectiva a The Private Space Gallery
Entre 5 i 6 autors presents al Pati de la Llotja seran seleccionats per participar en l’exposició col·lectiva que produirà The Private Space Gallery i que s’inaugurarà durant el mes de juliol de 2011 a la galeria de The Private Space Gallery té a Barcelona. http://www.theprivatespacebcn.com/

4 Exposició individual a la galeria Valid Foto BCN
Fernando Peracho Valid Foto BCN seleccionarà a un dels artistes presents del Pati de la Llotja i se li produirà una expo individual que es mostararà a la mateixa galeria durant el 2011. Al mateix temps aquest artista estarà representat en les fires on la galeria es presenta.

*Els diferents premis s’anunciaran a la gala de colenda del festival que se celebrarà en el marc de les jornades Nice To Meet You el dia 22 d’octubre de 2010.
*El Pati de la Llotja se celebrarà a la Sala Martina Castells del nou centre de congressos La Llotja de Lleida i dins els actes del Nice To Meet You entre els dies 20 i 22 d’octubre de 2010.
*L’organització del festival resoldrà els imprevistos que surgeixin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s